5 Pyetje dhe përgjigje të përbashkëta të ajrit të kondicionuar
CALL US NOW: 02 8021 3735

5 Pyetje dhe përgjigje të përbashkëta të ajrit të kondicionuar

Ndërsa shumica e kombit mund të supozojmë se qëndrojmë në Sydney, kuptojmë në mënyra të ndryshme. Ne presim për herë të ngrohtë tonë verë të ngrohtë çdo vit. Kur ne nuk jemi duke u kënaqur me rrezet e diellit, patjetër që e shijojmë ndjesinë e një ftohjeje të ftohtë të ajrit kur marrim strehë në shtëpitë tona. ajër të kondicionuar arka Sydney për më shumë informacion
Megjithatë, kur kondicioneri juaj i ajrit të kondicionuar merr në fritz, është e vështirë të mbash parasysh se me siguri do të donit këto temperatura të ngrohta gjatë gjithë kohës së dimrit.
Welter Home ngrohje në fakt ka mbetur në ftohje dhe ngrohjes organizatë për më shumë se 100 vjet, si dhe çdo pranverë dhe gjithashtu verës kemi në terren thirrje telefonike nga djegur pronarët e shtëpive në pyetje në qoftë se ata kërkojnë një / c riparimin e punës. Më poshtë janë përgjigjet (dhe gjithashtu rregulloni idetë) për disa nga pyetjet më të shpeshta që kanë të bëjnë me ndreqjen a / c. Our Ducted air conditioning systems are the best in the industry.

1. Si mund ta informoj nëse kondicioneri im është i dëmtuar?

Nëse ajri i mahnitshëm në të vërtetë ka lënë rrjedhjen, pika më e parë që duhet të bëni është të ekzaminoni termostatin tuaj.
Pikërisht këtu janë veprimet që duhet të bëni:
Nëse ekrani i ekranit të termostatit është bosh, transformoni bateritë.
Nëse ekrani i ekranit është akoma i zbrazët, hiqni termostatin nga sipërfaqja e murit, si dhe ekzaminoni kabllot për të fituar sigurinë e marrjes së energjisë. Përdorni një multimetër për të shqyrtuar tensionin.
Nëse nuk po fitoni tension, inspektoni kutinë tuaj të qarkut për të parë nëse ndonjë lloj i integruar në të vërtetë ka qenë në lulëzim ose pengesë. Nëse integratat duken të shkëlqyera, vendosni butonin që lidhet me AIR CONDITIONING tuaj kryesore dhe gjithashtu ndryshoni atë dhe gjithashtu jashtë për të rivendosur lidhjen.
Nëse është duke marrë energji, megjithatë ekrani është akoma i zbrazët, dilni jashtë dhe kontrolloni kondensatorin për të parë nëse një siguresë është penguar.
Nëse termostati juaj ende nuk funksionon me të vërtetë, mund të jetë koha për ta ndryshuar atë. Shqyrtoni garancinë për të parë nëse është e mbaruar.
Nëse termostati juaj funksionon, megjithatë kondicioneri nuk do të ndizet, duhet gjithashtu:
Çaktivizoni ndjekësin për të parë nëse ventilatori është duke marrë energji. air conditioning sydney
Rregulloni filtrin tuaj të ajrit nëse është më i madh se një muaj. Akumulimi i pluhurit dhe gjithashtu grimcave mund të ndalojë qarkullimin e ajrit.
Kontrolloni kullimin e kondensimit.
Nëse jeni ende duke përjetuar probleme, telefononi një ekspert për fresjen dhe ngrohjen.

2. Kur duhet ta ndryshoj kondicionerin tim?

Ndryshimi i kondicionerit tuaj është një investim financiar.
Më poshtë janë disa pika për të menduar:
Mosha e kondicionerit tuaj. Jeta e një kondicioneri është diku midis 10 dhe 20 vjetësh. Pra, nëse kondicioneri juaj është më i madh se dhjetë vjet, mund të jetë koha për zëvendësim.
Rritja e shpenzimeve të energjisë. Si mosha e njësisë së ajrit të kondicionuar, ata vijnë shumë më pak energji efektive. Për të parë nëse kondicioneri juaj është duke derdhur performancën, dalloni kostot tuaja të energjisë gjatë dy sezoneve të mëparshme të verës. Nëse shpenzimet tuaja janë në rritje, ndoshta një tregues që kondicioneri juaj ajri është i veshur.
Rrjedhja e agjentit ftohës. Jo vetëm që është frigorifer i kushtueshëm, por rrjedhjet e agjentëve të ftohjes me siguri do të shkaktojnë kompresorin në një farë pike. Lloji i agjentit të ftohjes që kërkesat tuaja të kondicionerit tuaj mund t’ju shkaktojnë probleme edhe më vonë.
Çmimi i shërbimit të riparimit. Telefononi firmën tuaj të lagjes A / C për të marrë një kuotë tërësisht të lirë për shpenzimet e shërbimit të riparimit. Nëse është më e madhe se $ 3,000, ndoshta është më e volitshme të marrësh një sistem të ri. Sistemet tona të kondicionimit të ajrit janë më të mirat në industri. Find Us Here:

3. Pse është kondicioner ajri i ftohtë?

Pothuajse të gjitha paniket e kondicionerit të ajrit shkaktohen nga mungesa e agjentit të ftohjes ose mungesa e qarkullimit të ajrit në mbështjellësat e avullimit. Nëse kondicioneri juaj është i ftohtë, pika fillestare që duhet të bëni është ta transformoni atë. Nëse vazhdoni vazhdimisht, kompresori mund të dëmtohet.
Shqyrtoni respektimin e gjërave:
Rregullimi i nivelit të temperaturës së termostatit. Nëse termostati juaj është i vendosur poshtë 70 niveleve, ndoshta duke shkaktuar kondicionerin tuaj të panik – ashtu siç nuk është duke e ftohur rezidencën tuaj çdo lloj më të shpejtë.
Shkalla e ftohësit. Nëse shkalla e agjentit tuaj të ftohjes është zvogëluar, kjo mund të nënkuptojë një problem më të madh dhe gjithashtu ne me siguri do të këshillojmë ta quajmë një ekspert për të parë.
Filter ajri. Një filtër ajri i bllokuar dhe i papastër mund të jetë duke krijuar shqetësimin. Siç është diskutuar më sipër, ndryshoni filtrin nëse ka qenë më i madh se një muaj për shkak të rregullimit të fundit.
Vents. Sigurohuni që të gjitha shfrynjat janë të hapura për të siguruar qarkullimin e ajrit në spirale të avullimit.
Spiralet avullues. Nëse mbështjellësit e avullimit janë të penguar nga pluhuri dhe grimcat, kjo mund të jetë arsyeja për këtë çështje.
Ndjekës. Ndjekësi juaj është pikërisht ajo që ndikon në ajrin e ajrit nëpërmjet kanalit në shtëpinë tuaj dhe ndihmon ajrin e rrjedhjes në spiralin e avulluesit tuaj.
Kontrolloni “Pse është Panikimi i Ajrit të Kondicionuar?” për më shumë informacion.

4. Pse është kondicioneri im i djegur kondensimi? A duhet të shqetësohem?

Një tipar i ajrit të kondicionuar sydney është për të hequr lagështi nga ajri, kështu që pak kondensim është gjithë-natyrore. Megjithatë, rrjedhjet zakonisht tregojnë se ka një problem me mjetet që kondensata po i heq tubat.

 

Pajtueshmëria me pikat mund të jetë duke krijuar këtë shqetësim:
Një linjë e bllokuar e kondensave.
Një tigan i kondensuar i korrozuar.
Një spirale e ndotur ose e akullt.
Një shkallë e reduktuar e agjentit ftohës
Filtri i ndotur i ajrit.
Shqetësimet e këstit.
Për udhëzuesit mbi mënyrat për të eksploruar secilën nga këto, hidhni një sy në artikullin tonë “Kushti i duhur për ajrin tim ka nevojë për instalim. Aktualisht çfarë?”

5. Si mund ta ndryshoj filtrin e ajrit tim?

Siç është diskutuar më sipër, duhet që vazhdimisht të transformoni filtrin tuaj të ajrit për të siguruar që kondicioneri të funksionojë me sukses – si dhe të mos shtoni çështje të tjera të mirëmbajtjes.
Për të ndryshuar filtrin tuaj, zbatoni këto veprime:
Zgjidh dimensionin e duhur. Eliminoni filtrin tuaj të vjetër dhe gjithashtu vlerësojeni, ose rishikoni udhëzuesin e klientit tuaj.
Zgjidh një MERV. MERV përfaqëson “mbulim minimal të efektivitetit” si dhe varion nga 1-20. Sa më i madh të jetë MERV, aq më i besueshëm filtri i ajrit.
Zgjidh llojin e filtrit. Ju mund të vini nga tekstil me fije qelqi, pastroheni, lypni ose dixhital.
Montoni atë. Shumë filtra ajri janë jashtëzakonisht të thjeshtë për tu montuar. Zbatoni udhëzimet e prodhuesit.
Na gjeni këtu:

© 2017 All Rights Reserved. Air Conditioning Guys.(SEO by JC Davidson)
Web design and Marketing by The Marketing Co